Natalia Jeleń
02 Paź

Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem

Pomysł na pyszny podwieczorek

Kliknij "czytaj więcej" i sprawdź przepis

 

Składniki: 

  • 500g (2 duże) jabłka 
  • 100g (1/2 kostki) twarogu 
  • 25g (1 łyżka) miodu 
  • 20g (5 sztuk) orzechów włoskich 
  • opcjonalnie cynamon do smaku

Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem. 

Twój komentarz




POKAŻ
Natalia Jeleń - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ