Natalia Jeleń
13 Sier

Sałatka z mozzarellą, jajkami przepiórczymi i pesto

Pomysł na pyszną sałatkę z mozzarellą

Kliknij "czytaj więcej" i sprawdź przepis

Składniki:

  • mozzarella 60g (1/2 kulki)
  • jaja przepiórcze lub kurze 60g (5 sztuk lub 1 sztuka)
  • por 10g (kawałek)
  • rukola 20g (garść)
  • kiełki 5g (szczypta)
  • pestki dni 10g (łyżeczka)
  • pesto 5g (łyżeczka)
  • oliwa z oliwek 5g (łyżeczka)
     

Przepis:
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić. Na talerzyk rozłożyć rukolę, plastry mozzarelli, jajka, kiełki
i kawałeczki pora. Posypać pestkami i skroić pesto wymieszanym z oliwą.

Twój komentarz




POKAŻ
Natalia Jeleń - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ