Natalia Jeleń
17 Wrze

Cukinia faszerowana

Pomysł na smaczny obiad 

Kliknij "czytaj więcej" i sprawdź przepis

Składniki:

  • 600g (1 duża) cukinia
  • 100g (porcja) mięsa mielonego z indyka 
  • 25g (1/2 sztuki) cebuli 
  • 10g (1 łyżka) oleju rzepakowego lub oliwy
  • 15g (1 łyżka) koncentratu pomidorowego 
  • 30g (3 łyżki) kaszy kuskus 
  • 50g (porcja) sera feta

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut. 

Twój komentarz




POKAŻ
Natalia Jeleń - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ