Natalia Jeleń
05 Czerw

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem

Kolejny pomysł na wykorzsytanie szparagów 

Kliknij "czytaj więcej" i sprawdź przepis

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
  • 3 jaja,
  • pół opakowania łososia wędzonego,
  • 5 szparagów zielonych,
  • garść pomidorków koktajlowych,
  • koperek.


Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić. W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.

Twój komentarz




POKAŻ
Natalia Jeleń - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ